Театралізований бал з елементами екскурсії проведуть у новорічну ніч у палаці Потоцьких у райцентрі Тульчин на Вінниччині.
Відтворити фрагменти життя родини Потоцьких та їхніх гостей у палаці, збудованому у другій половині XVIII століття, спробують представники місцевої творчої молоді — студенти училища культури, художній колектив бального танцю, учні музичної школи, працівники районного будинку культури. «Ми продовжуємо привертати увагу до визначної пам’ятки архітектури нашого краю проведенням у ній популярних заходів, — розповів директор департаменту культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації Станіслав Городинський. — Нинішнього літа тут відбувся міжнародний оперний фестиваль OperaFest Tulchyn, до речі, таке само дійство плануємо на наступний рік, щоб фестиваль став традиційним».
У такий спосіб організатори мають намір залучити кошти на реставрацію палацу. Поки що спромоглися відремонтувати центральний корпус. Утім, тильний бік будівлі не вдалося відновити повною мірою. За кошти обласного бюджету ремонтують східний флігель, ця будівля розташована праворуч при вході на територію палацу. У планах на 2018-й — ремонт «Блакитної» зали у головному корпусі та двох виставкових залів. Тим часом жалюгідний вигляд має найбільш зруйнована будівля палацу, що ліворуч при вході. 
— Робимо все можливе, аби виграти один з європейських грантів, — зазначає Станіслав Городинський. — Без істотної фінансової підтримки не вдасться відновити первозданну красу пам’ятки архітектури, спорудженої у стилі раннього класицизму.
До речі, головний корпус використовується під навчальний заклад — тут опановують мистецтво прекрасного студенти місцевого училища культури.