Депутати Чернігівської міської ради затвердили на сесії програму «Безпечне місто Чернігів на 2018—2020 роки», якою передбачено запровадження високотехнологічної системи відеоспостереження. Уже на сьогодні в обласному центрі на вулицях установлено 59 камер, а новою програмою передбачено монтаж камер у найризикованіших, з точки зору злочинності, місцях.
За даними Головного управління поліції в Чернігівській області, які прозвучали на сесії, завдяки камерам спостереження покращується статистика розкриття злочинів. Так, скажімо, у 2016-му було розкрито 38 відсотків вуличних злочинів, а в поточному — 55, незаконного заволодіння транспортними засобами минулого року було 204 факти, а цього — 135.
Міський голова Владислав Атрошенко вважає, що ефективність системи залежить від кількості камер у місті. На його думку, щоб перекрити 8 тисяч гектарів площі міста потрібно майже 16 тисяч 
відеокамер. Але якщо їх буде хоча б тисяча — рівень злочинності знизиться.
Також міський голова навів приклади інших міст в Україні та за кордоном, де працює система відеоспостереження. Зокрема, у Лондоні встановлено мільйон відеокамер, у Києві вже працює п’ять тисяч камер, а до кінця року планують установити ще тисячу. В Маріуполі, з огляду на прифронтову зону, діє програма розпізнавання облич, вартістю 12 мільйонів гривень.
Загальний обсяг фінансових ресурсів упродовж трьох років, необхідних для виконання ухваленої програми, становить 42 350 тисяч гривень. У 2018-му передбачено витратити 13 400 тисяч.

Чернігів.