Тернопіль:

Степан Барна вітається з курсантами.

Фото надане автором.

Для Тернопільської області надзвичайно важливою є співпраця з Республікою Польща. Саме тому, крім діалогів та культурних обмінів, на Тернопільщині з допомогою сусідів реалізують проекти, які полегшують життя наших громадян. Про це заявив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час візиту до державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», розташованого в місті Збараж.


«Нещодавно в Тернополі відкрили Регіональний центр підтримки підприємництва в рамках програми польської допомоги. А тепер, завдяки цій програмі й підтримці міністерства закордонних справ Польщі, ми відкриваємо комплекс з цілодобового обігріву приміщення та води для військового коледжу», — сказав очільник області.


Деякі подробиці проекту «Школа доброї енергії» озвучив директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, завдяки якому Тернопіль став учасником програми «Польська допомога».


«Вартість проекту — майже два мільйони гривень. Він перший в Україні, реалізований у закладі профтехосвіти. Установлені сонячні колектори, а їх 20, повністю забезпечують потребу в гарячій воді для коледжу цілорічно. Усе це дасть змогу зекономити орієнтовно 1000 кВт електроенергії на місяць», — підсумував Ігор Гірчак.