Постанова Верховної Ради України
 

З метою забезпечення реалізації частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу» щодо організації стажування в Апараті Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:


1. Апарату Верховної Ради України з метою ознайомлення з функціонуванням державної служби в Апараті Верховної Ради України громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, розробити і затвердити порядок проходження стажування в Апараті Верховної Ради України.
2. Заснувати з 1 січня 2018 року 30 стипендій Верховної Ради України для осіб, які проходять стажування в Апараті Верховної Ради України на умовах повного робочого часу.
3. Стипендія особі, яка проходить стажування в Апараті Верховної Ради України, нараховується у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Розмір коштів, необхідний для виплати стипендій особам, які проходять стажування в Апараті Верховної Ради України, затверджується кошторисом Верховної Ради України.
4. Кабінету Міністрів України щорічно при розробці проекту закону про Державний бюджет України передбачати бюджетні призначення, необхідні для виплати стипендій особам, які проходять стажування в Апараті Верховної Ради України.
5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ, 
7 грудня 2017 року.
№ 2243-VIII.