Тернопіль:

До Тернополя прибув Потяг єднання «Труханівська Січ». Серед пасажирів — 150 патріотів з різних регіонів України: школярі, студенти, волонтери, громадські діячі, військові. Під урочисті мелодії у виконанні військового оркестру учасників потяга зустріли голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук (на знімку) і заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

— Від усієї Тернопільської громади та від себе особисто щиросердечно вітаю вас на гостинній Тернопільщині. Подорожуючи країною, ви маєте змогу спілкуватися один з одним, знайомитися з різними регіонами нашої прекрасної землі, вивчати звичаї та традиції інших областей, розповідати про свої, боротися зі стереотипами, які протягом багатьох років намагалися вбивати у голови та душі нечистоплотні політики. Такі зустрічі сприяють консолідації суспільства, взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу громадян. Знаю, ви нещодавно були на Львівщині, побачили там багато цікавого. Переконаний, що у Тернополі вам сподобається і надовго запам’ятається наша гостинна земля. Тож ще раз вітаю у Тернополі учасників ювілейного десятого маршруту Потяга єднання «Труханівська Січ», бажаю дізнатися багато нового, отримати незабутні враження. І пам’ятайте, якими б різними ми не здавалися, у нас є найважливіша спільна риса: ми — українці! — зазначив Віктор Овчарук, звертаючись до гостей.

Протягом дня учасники акції ознайомилися з культурним життям міста, зустрілися з військовими 44-ї артилерійської бригади, вшанували пам’ять загиблих у зоні АТО на Микулинецькому кладовищі.

Фото надано автором.