«Кременчук Полтавської області: невідомі розстріляли суддю Автозаводського районного суду міста. Від вогнепальних поранень 34-річний Олександр Лободенко помер у лікарні близько 2-ї години ночі. Напад стався увечері неподалік будинку, в якому проживав потерпілий. Двоє злочинців зробили декілька пострілів у спину судді. На місці вилучено залишки набоїв до гладкоствольної зброї. Слідством розглядається декілька робочих версій, основна з яких — скоєння вбивства у зв’язку із професійною діяльністю потерпілого.

Загиблий суддя нещодавно обирав міру запобіжного заходу декільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у захопленні будівлі міської ради, що відбувалося в січні цього року.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 379 Кримінального кодексу України — посягання на життя судді, пов’язане зі здійсненням правосуддя».

Прес-служба МВС України.

***

«Згідно з попередніми даними слідства, 34-річний суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука був смертельно поранений біля власного будинку. Суддя у тяжкому стані був госпіталізований до лікарні. Понад п’ять годин лікарі боролися за його життя. О 1.40 ночі констатували смерть від отриманих поранень. У Олександра Лободенка залишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей — п’яти і півтора років.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка висловив співчуття рідним, близьким та колегам загиблого. Він також зазначив, що кримінальне провадження за цим фактом розслідується органами внутрішніх справ за ч. 2 ст. 379 (вбивство судді у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя) та ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Слідство сьогодні розглядає декілька версій цього злочину. Одна з них — це професійна діяльність. Генеральна прокуратура стривожена тим, що гарантована Законом недоторканність служителів Феміди не рятує їх самих від беззаконня. Такі злочини не повинні залишатися безкарними. Віктор Пшонка вимагає від правоохоронних органів повного та всебічного розслідування цього вбивства, з максимальним рівнем публічності та інформування суспільства».

Прес-служба Генеральної прокуратури.