Патріотичну екскурсійно-пізнавальну подорож на Тернопільщину під гаслом «Схід і Захід разом» організував Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді для 26 вихованців Дніпровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва.

Програма подорожі до краю, де зійшлися Галичина, Волинь та Поділля, до краю з неймовірними краєвидами та старовинними замками була дуже насиченою і різноманітною. Вихованці гуртків з Дніпропетровщини відвідали підземні лабіринти світового значення — єдиний в Україні музей у печері Вертеба, що відіграла надзвичайно важливу роль у відновленні древньої історії світу і посідає особливе місце серед усіх пам’яток трипільської культури, а також одну з наймальовничіших гіпсових печер Європи —Кришталеву. Не залишили байдужими вихованців центру неповторні колекції Борщівського краєзнавчого музею, найважливішими серед яких є археологічна (унікальні матеріали трипільської культури), етнографічна (стародавні вишиті борщівські сорочки) і нумізматична. Камери та карцери, знаряддя тортур, що представлені в найбільшому в Україні Тернопільському історико-меморіальному музеї політичних в’язнів, допомогли дітям уявити історію національно-визвольної боротьби на теренах краю і нелюдські звірства енкаведистів. Окрім того, гості зі сходу побували на об’єктах Національного заповідника «Замки Тернопілля», у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця, скельному монастирі села Рукомиш Бучацького району.
Патріотична подорож Тернопільщиною не лише познайомила дітей Дніпропетровщини з унікальною історико-культурною спадщиною України, а й спонукала ще більше любити свою країну та пишатися нею.

Фото з відкритих джерел.