У Полтаві презентували передноворічні подарунки вихованцям і педагогам трьох дитячих музичних шкіл міста. Для них за кошти громад німецьких міст-побратимів — Фільдерштадта, Ляйнфельдена-Ехтердінгена та Остфільдерна — придбали нові музичні інструменти загальною вартістю три тисячі євро.
Цю суму між трьома згаданими школами розподілили порівну. Тож їхня матеріальна база для навчання поповнилася гітарами, скрипками, саксофоном, мікрофонами, підсилювачами звуку та іншими інструментами й технічними засобами. Керівники шкіл та представники міської влади, звісно, подякували іноземним доброчинцям, констатуючи, що побратимські зв’язки саме з цими німецькими містами залишаються найбільш дієвими.
Водночас присутній на заході міський голова Полтави Олександр Мамай запевнив усіх у тому, що місцеві депутати та посадовці й надалі дбатимуть про належні умови для творчого розвитку дітей у музичних школах. Зокрема, йдеться про продовження ремонтних робіт і заходів із термомодернізації приміщень за кошти міського бюджету. На завершення зустрічі юні музиканти подарували дорослим гостям яскравий концерт.