Іменні стипендії від Вінницької ОДА та облради отримали 730 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах I—IV рівнів акредитації.
Грошові винагороди тим, хто найкраще виявив свої здібності в навчанні й громадській роботі за підсумками семестру, урочисто вручали у залі обласного музично-драматичного театру імені Садовського. 20 стипендіатів отримали їх із рук голови облдержадміністрації Валерія Коровія та заступника голови облради Михайла Кременюка. «Ще раз переконуюся, наскільки у нас багато талановитої, патріотичної молоді, — зазначив Валерій Коровій. — Це означає, що в України прекрасне майбутнє».
Ще у 1998 році рішенням обласної ради та облдержадміністрації запроваджено форму підтримки студентів, які навчаються на денній формі, із соціально незахищених категорій громадян. Кандидатури претендентів подають навчальні заклади. Грошові винагороди вручають двічі на рік, після кожного семестру. За час існування стипендії її одержали майже сім тисяч студентів-сиріт. Загалом їм виплачено з обласного бюджету 8,5 мільйона гривень.