На Закарпаття надійшла медична субвенція на 31 мільйон гривень. За словами голови ОДА Геннадія Москаля, платіжки вже направлено в казначейство, кошти з’явилися у районних бюджетах і почалася виплата зарплат працівникам медичної галузі. Найбільше заборгували у Міжгірському, Хустському та Іршавському районах.
Г. Москаль зазначив, що через затримку фінансування з Києва в області бюджетникам (насамперед медикам та освітянам) винні чималі гроші. І що такої критичної ситуації з виплатами в регіоні не було останні десять років.
Протягом жовтня, листопада й на початку грудня голова ОДА неодноразово направляв Прем’єр-міністру телеграми з проханням втрутитися в ситуацію й виділити Закарпаттю закладену в держбюджеті стабілізаційну дотацію і медичну субвенцію. Врешті-решт перша надійшла на Закарпаття у понеділок («Голос України» за 14 грудня). А медична субвенція — це другий, так би мовити, транш зі столиці за нинішній тиждень. Такий крок Кабміну допоміг уникнути протестів педагогів і медиків, котрі погрожували навіть перекривати міжнародні автотраси.

Ужгород.