До дітей героїв АТО Святий Миколай, як і належить чарівникові, спустився з небес, прилетівши на Житомирський аеродром на гелікоптері. У його десанті — бійці української армії, члени Київської «Просвіти», співаки, які привезли з собою не лише концерт, а й чимало подарунків для дітлахів — книжки, солодощі, диски з казками й літературними творами, іграшки.

На свято, яке організували для родин загиблих на сході бійців 95-ї десантно-штурмової бригади та інших військових підрозділів і добровольчих батальйонів Центр морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, ветерани з громадської організації БОК «Полісся» разом з місцевим авіаційним клубом «Авіак» (керівник Леонід Крігер), запросили дітей віком від 3 до 12 років не лише з Житомира, а й із різних районів області. Спочатку Святий Миколай провів для своїх маленьких гостей екскурсію аеродромом, розповів про легкокрилу авіацію та запросив дітлахів з їхніми матусями у повітряну подорож, а вже потім на концерт і частування. 

Заслужена артистка України Інесса Братущик разом із вихованцями Київської музичної школи № 14 імені Д. Кабалевського подарували присутнім цілий калейдоскоп українських народних і патріотичних пісень, до виконання яких долучився увесь загал.

Не залишився без діла і чарівник з Київської «Просвіти» — Микола Цимбалюк. Він вручив дітлахам пакунки з подарунками, серед яких — чудово ілюстровані книги, які передав маленьким читачам відомий український письменник, лауреат Шевченківської премії, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович.

Святий Миколай не забуватиме про родини бійців і надалі. Усім їм на згадку про щиру зустріч він уже готує підбірку фотографій.

Світлана ЧОРНА.
Фото Георгія ЛУК’ЯНЧУКА.

ТИМ ЧАСОМ

*** 
Понад півтисячі жителів Луцька стали учасниками традиційного забігу Святих Миколаїв вулицями обласного центру. Дехто з учасників прийшов на змагання в костюмах казкових героїв. Дорослі змагалися на дистанції два і сім кілометрів (жінки і чоловіки), діти різних вікових груп долали по 100, 200, 500 метрів.

Учасники спортивного заходу отримали в подарунок пам’ятну медаль та червону шапку Святого Миколая. Крім того, відбулися розіграші подарунків. Без нагород не залишилися і переможці забігу.
Усі зібрані кошти передадуть до навчально-реабілітаційного центру (колишня школа № 8 міста Луцьк), де навчаються діти з особливими потребами.

Максим СОЛОНЕНКО.

***
У Хмельницькому розпочалася благодійна акція «Ялинка бажань», під час якої волонтери і всі охочі збирають подарунки для дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з особливими потребами, із сімей учасників АТО, переселенців. Усі написані малечею листи з бажаннями прикріплені до новорічної ялинки, встановленої в одному з найбільших торговельних центрів міста. Волонтери запрошують небайдужих прочитати такий лист і здійснити маленьку мрію. Подарунки, зібрані під час акції, передадуть кожній дитині, котра написала свій лист-прохання.

Ірина КОЗАК.

*** 
Напередодні свята Миколая маленькі жителі Тернопільщини побували в Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки. Для них влаштували театралізоване дійство і вручили солодкі подарунки.

Святкова програма «Миколай дарує радість» охопила понад 600 дітей з різних куточків області. Завдяки спільним зусиллям відділу сім’ї та молоді ОДА та театру актора і ляльки на святі побували сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, творчі та обдаровані, а також діти, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції, і діти сімей вимушених переселенців.

Михайло ЛИСЕВИЧ.