Цьому посприяли насамперед морозна погода і припинення опадів. Загалом «паводкова ситуація на території області повністю контрольована», констатують в облДСНС. Але у понеділок залишалися підтопленими тисячі гектарів сільгоспугідь, 251 домогосподарство, сотні підвальних приміщень. Поки що повністю знеструмлено одне село у Тячівському районі.

Лихо, принесене великою водою.

Найважча ситуація в Іршавському й Виноградівському районах. Підтоплено також 24 свердловини Мукачівського водозабору у селищі Чинадієво. Тому тимчасово зупинено роботу насосних станцій, які постачають воду 12 тисячам абонентів Мукачева. Воду тут підвозять.
— Наступні дні вода поступово сходитиме із сільгоспугідь самопливом, — повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. — На підтоплених ділянках у межах населених пунктів воду продовжують відкачувати пересувні та стаціонарні насосні станції. У селі Вільхівка Іршавського району, яке найбільше постраждало від підтоплення, протягом доби рятувальники та водники відкачали майже 6 мільйонів кубометрів води.
У понеділок найвищий рівень води у річці Боржава був у селі Верхні Ремети поблизу Берегового. Вода досягла історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року. Дамби уздовж Боржави реконструйовані, тому підтоплень населених пунктів не очікується. У річці Латориця найвищий рівень води був поблизу Чопа. Висота хвилі — 7,5 м, це також історичний максимум катастрофічного паводка 2001 року. Запас дамби становить ще півтора метра, однак основна небезпека не в загрозі переливу, а в тому, чи витримає перенасичене вологою тіло дамби.
У річці Тиса найвищий рівень води був у селищі Вилок. Рух автотранспорту на раніше підтоплених ділянках доріг відновлено.

Фото прес-служби облДСНС.