КИЇВ:

Учора в День Святого Миколая о 19.00 на Софійській площі в Києві урочисто запалили вогні на головній новорічній ялинці країни. Тоді ж за участю високих посадовців було офіційно відкрито Новорічно-різдвяні святкування на площі. Прикрасили новорічну красуню «сережками» — золотистими кульками різного розміру, а також ліхтариками, які щохвилини змінюватимуть колір. І хоч у КМДА попереджали, що охочим потрапити на відкриття доведеться пройти через металошукачі, гостей цього вечора на площі не бракувало. 

 

На знімку: ялинка до відкриття готова.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.

Після урочистостей на киян і гостей столиці чекала розважальна програма масштабного культурно-мистецького проекту «НеоРік на Софії». Вона тривала до 22-ї години. Загалом святкові заходи відбуватимуться на Софійській і Михайлівській площах, а також на Володимирському проїзді уже традиційно аж до 14 січня 2018 року.

Нагадаємо, що зелену красуню доправили до столиці 5 грудня. Вона має вік понад 90 років, на зріст — 28,5 метра за діаметра крони 7 метрів. За словами головного розпорядника Новорічно-різдвяних свят на Софійській площі, керівника громадського об’єднання Folk Ukraine Ігоря Добруцького, святкове вбрання ялинки стало у 2,7 млн грн. Але хіба можна виміряти грошима ту радість, яку подарує ялинка усім нам. Зі святом!