Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримує проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення зміни назв вулиць, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною 1941—1945 років).
Під час засідання комітету зазначалося, що законопроект (реєстр. № 2180а) спрямований на увічнення пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років шляхом збереження назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, названих на честь військовослужбовців, які здійснили героїчний подвиг, червоноармійців, партизанів, підпільників, бойових формувань Червоної Армії та інших подій, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною.
У зв’язку з цим пропонується доповнити статтю 2 Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» новою формою увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця. Також проектом пропонується доповнити пункт перший статті 37 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» нормою щодо врахування вимог Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» при підготовці та внесенні на розгляд місцевої ради питань щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території відповідного населеного пункту.
Діти-чорнобильці  матимуть більше грошей на харчування
Комітет з питань науки і освіти підтримує проект закону про внесення змін до статті 30 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо виплати грошової компенсації батькам потерпілих дітей)».
У законопроекті (реєстр. №3402) пропонується уточнити порядок надання грошової компенсації батькам постраждалих дітей, які відвідують або не відвідують навчальні заклади.
Також законопроектом передбачається з 1 січня 2015 року виплачувати таку грошову компенсацію у розмірі середньої вартості харчування в навчальних закладах, що встановлюється органами місцевого самоврядування, а не в розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України, як передбачено чинною нормою статті 30 цього закону.
За праце-влаштування безробітних, які утримують малечу, сплачуватимуть компенсації
Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про зайнятість населення» щодо надання права на отримання додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню одному з батьків або особі, яка їх замінює і має на утриманні дитину віком до шести років, та підтримку суб’єктів малого підприємництва при створенні нових робочих місць.
Законопроектом (реєстр. №3781) пропонується уточнити, що додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, передбачені у статті 14 Закону «Про зайнятість населення», поширюються також на одного з батьків або особу, яка їх замінює, за наявності на утриманні хоча б однієї дитини віком до шести років.
Проектом для суб’єктів малого підприємництва, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на новостворені робочі місця, передбачена можливість отримувати виплату компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування без обмеження окремими (тільки пріоритетними) видами економічної діяльності.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме покращенню умов працевлаштування громадян.
 
За повідомленнями Інформаційного управління Верховної Ради України.