За кошти обласного бюджету цьогоріч на Закарпатті видали шість дитячих книжок місцевих авторів. Серед них: «Вірші для Одарочки» — Галини Малик, «Петрик грушу малював» — Миколи Матоли, «Дідові криниці» — Дмитра Кешелі, «Різьбив майстер колисочку» — Лідії Повх (на знімку), «Закохані казки» — Олександра Гавроша. А ще — нове видання відомої збірки Петра Лінтура «Казки одного села», надруковане найбільшим накладом — тисяча примірників. Книжки автори і видавці до Дня Святого Миколая представили в ОДА.

Такої кількості дитячих творів за один рік не видавалося давно, наголошувалося під час презентації, тож книжки стали справжнім надзвичайним подарунком для малечі. Дитячі видання, констатують в ОДА, надруковані в межах програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

За словами директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослава Галаса, цього року за рахунок програми видано 16 книжок загальним накладом понад 6 тисяч примірників. У наступні роки фінансування зазначеної програми з обласного бюджету збільшуватиметься.

Ужгород.

Фото надане прес-службою ОДА.