Учора у Каталонії відбулися дострокові вибори до регіонального парламенту, оголошені після відсторонення уряду на чолі з Карлесом Пучдемоном і розпуску депутатів. За 135 депутатських крісел боролися як прихильники єдиної Іспанії, так і її противники, серед них і коаліція «Разом за Каталонію» екс-глави уряду автономного співтовариства Карлеса Пучдемона.
Виборчі дільниці у 947 муніципалітетах Каталонії було відкрито з 9.00 до 20.00.  Явка очікувалася рекордно високою. Міністерство внутрішніх справ Іспанії посилило заходи безпеки в день виборів. На вулицях міст перебували 12 000 співробітників поліції та ще 3000 — Цивільної гвардії, повідомляє La Vanguardia.
Результатів виборів на момент верстки номера не було, але, за даними опитувань, проведених напередодні, прихильники і противники незалежності можуть розраховувати на приблизно рівну кількість голосів, що не дозволить ні тим, ні тим самостійно сформувати уряд.
Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про незалежність від Іспанії, ініційований К. Пучдемоном. За вихід зі складу країни проголосувало понад 90% учасників. Центральна влада законним рішення не визнала: розпустила парламент, ввела пряме правління з Мадрида, найактивніших прибічників незалежності затримали. А екс-глава уряду втік до Бельгії. Проте брати участь у виборах йому дозволили. Свою кампанію Пучдемон вів з Брюсселя.