Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції планував оголосити новий конкурс на посаду члена комісії зовнішнього контролю щодо проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Це підтримували депутати від коаліції. Однак рішення не було ухвалено через відсутність кворуму.
Засідання вів перший заступник голови комітету Юрій Савчук (фракція «Народного фронту»), котрий після рішення парламенту про недовіру голові комітету Єгору Соболєву нині виконує обов’язки голови комітету. На пропозицію депутата Дмитра Добродомова комітет ухвалив звернення до Голови Верховної Ради — включити до порядку денного та переобрати нового голову антикорупційного комітету. Оскільки цей комітет має проводити експертизу всіх законопроектів, що розглядаються в парламенті, на предмет корупціогенних ризиків.
Депутати Єгор Соболєв («Самопоміч»), Сергій Лещенко (Блок Петра Порошенка) та позафракційні Юрій Дерев’янко, Віктор Чумак, Дмитро Добродомов, Борислав Береза пропонували зняти питання про призначення нового конкурсу на аудитора НАБУ від парламенту з порядку денного засідання комітету. Однак коли це відмовилися зробити, на знак протесту вийшли із зали. Ці депутати наполягали на тому, що парламент спочатку має завершити попередній конкурс, визначившись у сесійній залі щодо вже запропонованих комітетом кандидатур на аудитора НАБУ — колишнього прокурора США Марти Борщ або колишнього прокурора Іспанії Карлоса Кастренсану, котрі відомі у світі антикорупційними розслідуваннями. Після цього на засіданні залишилися дев’ятеро членів комітету, тоді як для кворуму необхідно 13 депутатів. Зрештою, комітет вирішив провести позачергове засідання 21 грудня для вирішення питання стосовно оголошення конкурсу на аудитора НАБУ.
Досі комітет уже декілька разів проводив конкурс на аудитора НАБУ і вносив кандидатури, однак парламент ще не проголосував за жодну з них.