Генеральна Асамблея ООН під час екстреної пленарної зустрічі в четвер ухвалила резолюцію, запропоновану Туреччиною та Єменом, в якій закликала зберегти статус Єрусалима і утриматися від розміщення тут дипломатичних місій. 
Резолюція «підтверджує, що будь-які заходи та дії, спрямовані на зміну характеру, статусу або демографічного складу Святого міста Єрусалим, не мають юридичної сили, є недійсними й повинні бути скасовані згідно з відповідними резолюціями Ради Безпеки». Резолюцію було ухвалено у відповідь на рішення Сполучених Штатів визнати Єрусалим столицею Ізраїлю та перенести туди посольство країни.
Ще до голосування президент США Дональд Трамп та постійна представниця США в ООН Ніккі Хейлі попередили, що запам’ятають «хто і як голосуватиме». Попри це 128 країн проголосували «за» резолюцію, 9 — «проти», 35 — утрималися. 
Україна взагалі не взяла участі в голосуванні. Таку позицію представники нашої місії пояснюють тим, що покладають надії на дипломатичне врегулювання конфлікту і мирні переговори з цього питання, повідомив «Голос Америки». Українські дипломати вважають, що голосування не буде сприяти зменшенню напруги на Близькому Сході, а статус Єрусалима має бути вирішений тільки шляхом мирних переговорів.
Учора Ніккі Хейлі подякувала країнам, які не виступили проти позиції США. «Ми високо цінуємо ці країни за те, що вони не пішли безвідповідальним шляхом ООН», — написала вона на своїй офіційній сторінці у Твіттері й при цьому виклала повний перелік країн, які має на увазі. У переліку є й Україна.

ДО РЕЧІ

Завершується непостійне членство України в Раді Безпеки. З цієї нагоди міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував друзям і партнерам нашої держави за підтримку і співпрацю, інформує наша місія в ООН. 
Цими днями також тривають урочистості, пов’язані зі святкуванням 100-річчя української дипломатичної служби, оскільки саме 22 грудня 1917 року було створено Генеральне секретарство міжнародних справ — зовнішньополітичну структуру Української Народної Республіки. Спеціальні заходи відбуваються, зокрема, і в країнах, з якими дипломатичні відносини було встановлено ще владою УНР.