Індія, Польща і Китай стали найбільшими торговельними партнерами Вінниччини за підсумками зовнішньоекономічної діяльності в нинішньому році.
Серед товарів, що їх постачають вінничани на ринки названих країн, домінують соняшникова олія та жири. Найбільше їх закупили в Індії — на 147 мільйонів американських доларів, у Китаї — на 56 млн (загалом до цієї країни експортовано продукції на 62 млн доларів), Польщі — 11 млн (загальний експорт — 90 млн). «Дуже важливо, що наші виробники вийшли на найбільші ринки світу, якими є Індія і Китай, закріпилися на них і з року в рік збільшують експорт своєї продукції, — зазначив для «Голосу України» керівник департаменту зовнішньоекономічних зв’язків та економічного розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Мережко. — Продаємо готову продукцію, а не сировину. До того ж зберігаємо позитивне сальдо в торгівлі з названими країнами, тобто експортуємо більше товарів, ніж закуповуємо».
До п’ятірки торговельних партнерів входять також Білорусь — експортовано продукції на 49 мільйонів доларів та Німеччина — на 28 млн.
Рослинну олію з соняшнику та ріпаку вінницькі виробники постачають на ринки 60 країн. У переліку експортованої продукції також борошно м’яких сортів пшениці, харчові, текстильні вироби, недорогоцінні метали та вироби з них, окремі види електротехнічного обладнання, машини.

Вінницька область.