Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні і в цілому законопроект № 7271 щодо забезпечення діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).
Законопроект пропонує внести зміни до ст. 7 закону України «Про прокуратуру», якою визначається штатна чисельність співробітників САП — 70 прокурорів.
Керівник САП Назар Холодницький так обґрунтував на засіданні комітету необхідність збільшення чисельності антикорупційних прокурорів: «Кількість проваджень у нас із кожним роком збільшується, і кількість осіб, яку я прошу і яка відображена в законопроекті, буде відповідати оптимально співвідношенню детективів і прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво, і забезпечить якісний процесуальний нагляд і процесуальне керівництво та доведення справ до судів».
Законопроектом також пропонується внести зміни до Закону «Про прокуратуру», згідно з якими створення САП здійснюється Генеральним прокурором, а структура і штат цього органу — Генпрокурором виключно за поданням заступника Генерального прокурора — керівника САП. За чинним законодавством, структура та чисельність штату САП здійснюється Генпрокурором за погодженням із директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).
Назар Холодницький також заявив, що САП поверне до державного бюджету України 45 мільйонів гривень, які не було використано в поточному році. «Хочу сказати, що за цей рік 45 мільйонів гривень зі 116 повертаються в бюджет як такі, що не були використані, оскільки не був повністю заповнений штат», — сказав керівник САП.