Ужгородський міський голова Богдан Андріїв (на знімку) взяв участь у передачі Вифлеємського вогню миру, який прибув до обласного центру.

Традиційно благодатний вогонь напередодні Різдвяних свят із рук у руки передають через скаутів, отож ужгородські пластуни принесли вогник у Хрестовоздвиженський кафедральний собор, де від нього запалили храмову свічу, повідомляють у прес-службі міськради. Свої лампадки та свічки зможуть запалити всі охочі у цьому старовинному храмі.
Пластуни станиці «Ужгород» передали також лампадку до міської ради з правом розповсюджувати цей вогонь на благодійних акціях.
Традиції передачі вогню з Вифлеєма, з місця народження Ісуса, вже понад три десятиліття. Починають естафету австрійські скаути. Вифлеємський вогонь долає кордони як символ єднання християн напередодні Різдва.
Ужгородські пластуни завітали з Вифлеємським вогнем також до церкви Різдва Пресвятої Богородиці у мікрорайоні Дравці. А у кафедральному соборі оголосили, що вогонь перебуватиме там до 20 січня і кожен може у будь-який час запалити від нього й собі свічку або лампадку — символ тепла, миру і надії на добро в новому році.

Фото надано прес-службою міськради.