Цьогоріч на Премію за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини з грошовим виразом у 20 тисяч гривень в Україні претендувало 24 номінанти, а виборола цю високу нагороду 81-річна Домініка Никифорівна Чекун із села Старі Коні Зарічненського району Рівненської області.

На знімку: 81-річна Домініка Никифорівна Чекун у колі тих, хто першим привітав її з Премією за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини-2017.

Фото з Інтернет-ресурсу.

Вона — унікальний виконавець і знавець поліських народних пісень, має гарний музичний дар та добру пам’ять на старовинні пісні, перейняті від своїх матусі та бабусі. Загалом таких пісень у її репертуарі — півтори сотні, і вона їх повсякчас популяризує у своїй оригінальній та дивовижній манері. На фестивалях, фольклорних заходах, народних святах.

Одну із своїх улюблених пісень «Ой летіли журавлі» Домініка Чекун виконала безпосередньо під час вручення нагороди в Києві. Відбулася церемонія в Мінкультури України, а диплом лауреата достойниця отримала з рук міністра Євгена Нищука.