У Кременчуці відзначили 75-річчя з дня створення розквартированого тут 107-го реактивного артилерійського полку. Врочистості з цієї нагоди відбулися у Палаці культури заводу «Кредмаш».
Там згадували про те, що кременчуцькі артилеристи й ракетники беруть участь у неоголошеній війні з терористами та загарбниками на Донбасі з червня 2014 року. Тож вони захищали Україну в найгарячіші в усіх значеннях цього слова дні ворожої навали. І робили це з честю й високим професіоналізмом, забезпечуючи вогневу підтримку представникам інших родів військ та водночас стримуючи російських агресорів від подальшого просування нашою територією...
Власне, такою само грізною засторогою окупантам залишається їхня ратна справа й сьогодні, коли, згідно з Мінськими домовленостями, застосовувати артилерію не можна. Та під час постійних тренувань і навчань артилеристи, як то кажуть, тримають порох сухим. Зрештою, їхню роботу вороги чують навіть тоді, коли вони не стріляють... За час проведення АТО десять бійців частини отримали державні нагороди, понад три з половиною сотні військовослужбовців стали учасниками бойових дій.
Заслужені відзнаки кращим із них були вручені й під час згаданих ювілейних урочистостей. Із 75-річчям полку його особовий склад привітали представники командування, міської влади та громадськості, трудових колективів міста, ветерани, священнослужителі, вихованці дитсадка. Полеглих захисників України присутні вшанували хвилиною мовчання. Урочистості завершилися яскравою концертною програмою.