Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Рудик (на знімку в центрі) цього тижня їздив у зону АТО. «Уперше у своєму житті довелося побувати одразу у трьох іпостасях: волонтера, народного депутата і душпастира, — написав він пізніше на своїй сторінці у Facebook. — Звичайно, коктейль дивнуватий, але дієвий».

За словами парламентарія, волонтерством нині важко здивувати. Мовляв, у всіх регіонах є багато відповідних організацій, які не заплямували своєї репутації і постійно допомагають бійцям на фронті. «Хто, як не волонтери, краще знає, якою дорогою доїхати або де яке формування і частина дислокується», — каже він. Цього разу С. Рудик роззнайомився із кам’янсько-черкаським підрозділом ВГО «Патріот». Не обійшлося під час візиту й без обговорення ситуації в країні загалом та у Збройних Силах зокрема. Ішлося про конкретні пропозиції для поліпшення армійського побуту. Серед виявлених проблем, пише в повідомленні народний депутат, — хронічна відсутність житла для військових. Навіть для контрактників. Навіть на рівні чотиримісної казарми. Але найбільше нарікань на харчування. А особливо в місцях постійної дислокації підрозділів. «Якщо командири надішлють мені, як і обіцяли, копії документів, які підтверджують їхні слова, — обіцяю дати хід вирішенню цього питання», — запевнив законо-творець.

«Під час перебування в 1-й танковій бригаді потрапили на чудову подію, — розповів С. Рудик. — Пластуни привезли до бійців Вифлеємський вогонь, а ми з командою передали місцевому капелану ікону від релігійної громади церкви Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП міста Кам’янка (вона вже знайшла своє місце в новозбудованій капличці). А бійцям артрозвідки 28-ї бригади подарували Біблію від Смілянської парафії Великомучениці Євгенії УПЦ КП».

У своєму повідомленні народний депутат подякував підприємцям, установам і організаціям, а також студентам Смілянського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів та колективу кафе «Гостинний двір», які допомогли зібрати гостинці для наших бійців. «Ваші свиня (у хорошому значенні слова), баран і шість відер олів’є підняли настрій багатьом захисникам перед Новим роком і Різдвом Христовим», — повідомив він.

Вл. інф.
Фото зі сторінки С. Рудика у Фейсбуці.