У Харкові відбулася спільна конференція медиків, виробників та науковців у галузі протезування. На базі УкрДНІпротезування фахівці напрацьовували спільні підходи до надання допомоги пацієнтам. Участь у конференції узяли й міжнародні партнери з Німеччини, Швеції, Ісландії та Великобританії. Ключова тема обговорення — розробка загального підходу до ампутації, який полегшить процес протезування та реабілітації пацієнтів. У межах конференції відбулися майстер-класи для фахівців з ерготерапії, семінар з освоєння вузлів з електронним керуванням. Розглядали питання розробки нової програми навчання протезистів в Україні за європейським зразком.
— Ми визначили потребу саме на базі інституту протезування в Харкові провести об’єднувальний захід, який дасть змогу інтегрувати всі наші знання для отримання результату, — зазначив завкафедри Інституту травматології та ортопедії ім. О.О. Богомольця професор Олександр Бур’янов. — Це дуже важливий шлях, якому передувала фундаментальна робота зі створення загальної концепції відновлювального лікування та реабілітації, що є однією з нагальних проблем сьогодення. Ми шукаємо спільні підходи до тактики надання допомоги хворим, особливо в нинішніх умовах — з бойовими травмами кінцівок. У конференції взяли участь провідні спеціалісти військових госпіталів.
Директор УкрДНІпротезування Антоніна Салєєва зазначила, що проведення такої конференції є послідовним кроком з реалізації зобов’язань, узятих на себе науковцями, щодо поліпшення всіх складових, які впливають на протезування.
— Я не уявляю, як ми можемо сьогодні створювати будь-яку продукцію в протезуванні, надавати певну послугу, якщо в нас не буде тісної співпраці з медициною, з нашим виробництвом і якщо ми не матимемо державної підтримки, — сказала Антоніна Салєєва.

Харків.