Світ вже облетіла історія врятованого поляка, який протягом семи місяців сам дрейфував в Індійському океані. Єдиним товариством нещасному морякові був кіт. Утім, днями з’явилися деталі цієї історії.
54-річний поляк Збігнєв Рекет до 2014 року мешкав у США, потім подався до Індії, де купив човна. Він мріяв доплисти на ньому до Польщі, однак, як інформує польське інтернет-видання Onet.pl з посиланням на AFP, зламалася щогла, й чоловік зміг дістатися лише Коморських островів, де підремонтував човен, а потім вирішив змінити плани й помандрувати на південь Африки з надією знайти там собі роботу. В цю подорож Збігнєв Рекет вирушив у травні 2017 року. Невдовзі човен знову зламався. Цього разу проблеми виникли не лише з керуванням, а й з радіопередавачем. Тож про лихо, у яке він потрапив, мандрівник не міг нікому повідомити. На обрії з’являлися кораблі, але встановити з ними зв’язок чи підплисти ближче поляк не мав можливості. Так, у товаристві кота, чоловік дрейфував сім місяців, поки дістався островів Реюньйон (заморська територія Франції, знаходяться неподалік Мадагаскару, в Індійському океані). Там, якраз на католицьке Різдво, 25 грудня, його врятували, й він розповів місцевим журналістам свою історію.
«Продуктів у мене було лише на місяць мандрівки, — уточнив З. Рекет. — Я поділив навпіл пакети китайського супу й кожного дня міг з’їсти лише половину. Також їв рибу, якщо вдавалося її піймати». Цей скудний раціон мандрівник ділив зі своїм чотирилапим другом.
На запитання про майбутні плани З. Рекет відповів, що не може повернутися до США, бо там у нього сплив термін дії посвідки на проживання, до Польщі теж не бажає вирушати. За його словами, поки що він залишиться на Реюньйоні — для ремонту човна.