Болгарія повністю завершила підготовку до головування в Європейському Союзі. Головним завданням, крім політичних, була підготовка приміщень для засідань єврочиновників і готелів для їхнього проживання під час відряджень до Софії.

У грудні було повністю завершено ремонт Національного палацу культури (НПК), де відбуватимуться всі офіційні засідання. Болгарський уряд витратив на НПК (на знімку) понад 45 мільйонів левів (майже 22,5 мільйона євро), з яких 24 мільйони (близько 12 мільйонів євро) пішло на відновлення всіх залів, 4,5 мільйона левів (майже 2,2 мільйона євро) — на придбання нової техніки, 12 мільйонів левів (6 мільйонів євро) — на забезпечення безпеки.
Як повідомив болгарський телеканал Нова ТВ, через головування Болгарії в Євросоюзі в готелях Софії з 1 січня 2018 року вартість проживання зросте щонайменше на 25 відсотків. Адже за час головування Болгарії у Євросоюзі в Софії має відбутися не менше 265 офіційних засідань, а це в середньому 1,5 — на добу. У них візьмуть участь понад 22 000 єврочиновників. І власники готелів хочуть добре заробити.

А от на прийом ВІП-гостей (президентів і прем’єр-міністрів) Болгарія витратить більш як 500 тисяч левів (250 тисяч євро). 56 готельних номерів для них повністю оновлено, і одна ночівля коштуватиме 300 левів (150 євро).

Олександр БІЛИК.
Фото автора.