Управління безпеки Стамбула оголосило про посилені заходи безпеки в новорічну ніч. Майже всіх поліцейських міста зобов’язали вийти на бойове чергування (зі зброєю, бронежилетами) на центральні вулиці міста й місця масових скупчень людей. Зустріч Нового року на всіх великих площах скасовано, і доступ до них буде обмежено для всіх, без винятку.
А адміністрація центрального стамбульського району Бешикташ оголосила про те, що громадські масові святкування Нового року в межах муніципалітету взагалі заборонено. Причина — загроза безпеці. «Зважаючи на ситуацію в нашій країні, заплановані заходи на центральній площі Барбароса дозволено не буде», — зазначається в повідомленні адміністрації.
Можливо, такі заходи не даремні. Рано-вранці в четвер сили безпеки Туреччини провели антитерористичну операцію в провінції Бурса. Поліцейські затримали 38 осіб, підозрюваних у зв’язках з радикальним угрупованням «Ісламська держава». Серед них є і громадяни Сирії, які після розгрому угруповання шукають притулку в Туреччині. За багатьма адресами затриманих проведено обшуки, але про результати не повідомляється. Минулого тижня сили безпеки Туреччини заарештували 12 осіб, пов’язаних з «Ісламською державою». На допитах з’ясувалося, що вони готували в провінції Адана та інших регіонах країни терористичні акти із застосуванням замінованих автомобілів і холодної зброї, а також агітували молодь вступати до підпільних осередків, щоб мститися невірним.