Напередодні Нового року військовослужбовці бригади Національної гвардії США, штату Нью-Йорк привітали з прийдешніми святами вихованців Краковецького навчально-реабілітаційного центру на Яворівщині. Для дітей з особливими потребами принесли розвиваючі ігри, м’ячі, розмальовки, пластилін та шкільне приладдя.

На знімку: військовослужбовці США в дитячому реабілітаційному центрі.

Як розповіла майор Енні Краус, військовослужбовці завітали у віддалений центр, щоб дітям з особливими потребами створити свято та гарний настрій. Разом з малечею вони ліпили, майстрували, грали у футбол. Найсміливіші відважилися осідлати солдатів і покататися на плечах.
«У нас навчається 46 дітей, — розповіла директор навчального закладу Наталя Франків. — Це інваліди та діти з особливими освітніми потребами. Такі гості до нас завітали вперше. І для нас це свято. Скажу, що на них чекали особливо хлопці, адже дуже хотіли побачити справжніх американських вояків у справжній військовій формі».
Тепла і невимушена зустріч-гра затягнулась набагато довше, ніж було зазначено в офіційному протоколі. Напередодні великих свят кожен з нас потребує невеличкого світлого дива — і малюки його отримали.

Фото автора.