Підготовку до Новорічних свят офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва Оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», що у Сєверодонецьку, розпочали насамперед з оновлення списків дітей-сиріт, дитячих будинків, а також з активізації співпраці з волонтерами, соціальними службами та органами місцевої влади. Офіцерам хотілося подарувати не лише традиційні цукерки та мандаринки. Йдеться про нехай годину радості, яку отримає і надовго запам’ятає дітвора.

У Лисичанську напередодні Нового року за участю офіцерів ЦВС штабу ОТУ «Луганськ» для дітей з вадами здоров’я (ДЦП), внутрішньо переміщених осіб та дітлахів з малозабезпечених родин організували реабілітаційний захід, від якого всі були просто у захваті. З допомогою волонтера Оксани Лісної дітвора змогла поїздити на конях, і ці хвилини іпотерапії досить позитивно вплинули на настрій малечі. Військовослужбовцям довелося побувати і в ролі ангелів, коли вони завітали до дитячого садку «Струмочок» у місті Новодружеськ.
А ще приємним сюрпризом стали солодкі подарунки від Злученого українсько-американського комітету допомоги, які роздали військові. Президент цього комітету доктор Лариса Кий постійно надає благодійну допомогу пораненим військовослужбовцям із зони проведення антитерористичної операції. Не забула вона і про дітей з цієї території.
Гостинці готуються і для військових, які служать у зоні АТО. Протягом певного часу офіцери ОЦ ЦВС збирали листи, малюнки та обереги, виготовлені дітьми, щоб передати їх бійцям напередодні Нового року. На малюнках — дитяча вдячність та підтримка українських воїнів. Ті, хто служить в зоні АТО, кажуть, що такі послання несуть колосальну позитивну енергетику і зігрівають серця.
Однією із головних передноворічних подій стала всеукраїнська подорож волонтерського агітпотяга «Труханівська Січ». Під час проїзду західними областями він збирав подарунки та волонтерів і напередодні Новорічних свят привіз їх на Луганщину. Місцева влада спільно зі штабом АТО організувала велике свято. Приблизно 150 учасників, в тому числі військовий оркестр ЗСУ 101-ї бригади, відвідали низку населених пунктів Луганщини і дали тут концерти.
Відкриття районних новорічних ялинок у Станиці Луганській, Новойдарі та Попасній стало початком циклу заходів, що відбудуться на цих прифронтових територіях до Нового року та Різдва Христового попри напружену ситуацію на лінії розмежування, викликану періодичними обстрілами з боку бойовиків. 

Луганська область.