Бойовики на Донбасі не припиняють обстрілів. Провокації відбуваються по всій лінії фронту. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти вели вогонь із мінометів 82 мм та великокаліберних кулеметів біля Луганського.
На донецькому напрямку найбільша вогнева активність бойовиків спостерігалася на Приазов’ї. Так, біля Павлополя вони застосували міномети 120 мм і 82 мм та піхотне озброєння. А з гранатометів і стрілецької зброї обстріляли опорні пункти неподалік Водяного. У районі Верхньоторецького випустили у бік укріплень наших бійців понад десять мін калібру 82 мм та вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.
«Українська сторона СЦКК пов’язує продовження обстрілів позицій підрозділів ЗСУ під час встановленого новорічно-різдвяного режиму припинення вогню, зокрема, зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями, з неспроможністю керманичів НЗФ ОРДО/ОРЛО виконувати взяті на себе зобов’язання та їхньою зацікавленістю у подальшому загостренні збройного протистояння. Водночас підрозділи української армії дотримуються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо дотримання режиму тиші на всій лінії розмежування», — зазначили в штабі АТО.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «На жаль, у новому році російські найманці тактики не змінили. Провокації не припиняються. Переважно вони кошмарять нас зі стрілецької зброї. Гатять неприцільно. 1 січня прилітали і міни 82-го калібру... Активізувалися ворожі спостерігачі та диверсійно-розвідувальні групи. За ними стежимо, але здебільшого вогню не відкриваємо. Особливу увагу приділяємо спостереженню за орками, щоб запобігти можливим провокаціям. Вночі за допомогою тепловізора виявили диверсійну групу, яка намагалася наблизитися до наших позицій. Трохи налякали їх. Так вони нас щоночі провокують. У підрозділі усі хлопці живі й здорові».