В обласному центрі відзначили 109-ту річницю з дня народження голови проводу ОУН, Героя України Степана Бандери. На площі Кропивницького відбулося урочисте віче за участю обласної та міської влади, громадських організацій та політичних партій. До підніжжя пам’ятника Степану Бандері під музичний супровід муніципального хору поклали квіти. Після спільної молитви відбулося віче, учасники якого виконали гімн українських націоналістів «Зродились ми великої години».

«Висловлюємо шану тим хлопцям, які сьогодні під прапором Степана Бандери в окопах та бліндажах захищають нашу соборну, незалежну Україну, — звернувся до учасників віче голова крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк. — 109 років тому народний месник підняв прапор, під яким десятки, сотні хлопців і дівчат, взявши зброю, попрощавшись з рідними, пішли захищати рідну землю — і не повернулись додому».
До учасників віче також звернувся голова ОДА Олег Синютка: «Я переконаний, що регулярна українська армія обов’язково зробить те, чого хоче кожен українець — вийде на кордон нашої держави, підніме синьо-жовтий прапор над Луганськом, Донецьком, Сімферополем і Севастополем. І це залежить не тільки від воїнів, Верховного головнокомандувача, це залежить від кожного з нас».