Законним головою Таїровської ОТГ (Одещина) став Тимур Хасаєв, який балотувався за підтримки «Батьківщини». Про це свідчать оголошені Таїровською селищною територіальною виборчою комісією (ТВК) результати місцевих виборів 24 грудня минулого року.
«Перемога! Тимура Хасаєва нарешті законно оголосили головою Таїровської об’єднаної громади!», — написав у Фейсбуці народний депутат від «Батьківщина» Іван Крулько.
За даними ТВК, кандидат Тимур Хасаєв отримав 1622 голоси виборців, а його головний конкурент Сергій Обертун — 1055 голосів.
Нагадаємо, Тимур Хасаєв переміг на виборах в Таїровській ОТГ, проте члени виборчої комісії вирішили перерахувати голоси.
Відповідне рішення, повідомив перший заступник голови Одеської обласної організації «Батьківщини» Сергій Веселов, ТВК ухвалила вже після прийняття всіх документів та підсумкових протоколів, до яких члени комісії не мали жодних зауважень. З огляду на цю ситуацію Тимур Хасаєв подав до суду позов із вимогою визнати протиправною та скасувати постанову Таїровської селищної виборчої комісії, якою було призначено повторний перерахунок голосів виборців на чотирьох виборчих дільницях.
Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Таїровської ТВК про повторний підрахунок голосів у чотирьох виборчих дільницях Таїровській ОТГ.