Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак переконаний, що Україна не повинна продовжувати контракт на закупівлю газу з компанією-монополістом країни-агресора.

«Путін ніколи не відмовиться від загарбницької політики щодо України. Імперська держмонополія «Газпром» — це не бізнес, а інструмент агресії», — зазначив він у Фейсбуці та наголосив на необхідності подальшого зміцнення енергетичної незалежності України.
«Відмова уряду Арсенія Яценюка від закупівлі російського газу була правильним стратегічним рішенням. Тоді уряд провів енергетичну реформу, мета якої — повна енергетична незалежність країни упродовж десяти років за рахунок власного видобутку газу, нафти і вугілля, диверсифікації постачання палива для атомної енергетики», — нагадав М. Бурбак.
Він також зазначив, що Україна поважає міжнародне право і виконає рішення Стокгольмського арбітражу, однак наш підхід до торгівлі з країною-агресором повинен залишитися незмінним. «Закупівельний контракт із «Газпромом» за жодних обставин не може бути продовжений. Розмови чи навіть натяки на це — шкідливі. Від 2020 року — тільки транзит», — зазначив керівник фракції «Народний фронт» та наголосив на важливості негайної демонополізації газового ринку України і Євросоюзу. «Наші реверсні закупівлі мають зберігатися, розширюватися і вилитися у повноцінне приєднання України до газової мережі Євросоюзу. Вже зараз Україна має домовлятися про імпорт американського LPG-газу, який уже надходить до Литви й Польщі», — зазначив він та висловив переконання, що коли Європа бажає бути вільною, то проект «Nord Stream-2» повинен бути остаточно похований у 2018 році.