«Російсько-окупаційні підрозділи продовжують обстрілювати наших військових і зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічних і різдвяних свят. За даними прес-центру штабу АТО, останню добу (станом на ранок 3.02), вся вогнева активність бойовиків фіксувалася на Донецькому напрямку. Так, поблизу Авдіївки бойовики порушували перемир’я з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В районі Верхньоторецького вони застосували міномети калібру 82-мм і піхотне озброєння.

У той же час на Приазов’ї, на підступах до Гнутового окупанти вели вогонь по наших бійцях з 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, ворог кілька разів по всьому спектру піхотного озброєння обстрілював оборонні укріплення біля Водяного. На інших ділянках АТО порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

«Загалом, російсько-терористичні угрупування шість разів порушили режим припинення вогню. У результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців зазнали легких поранень. Стан їхнього здоров’я — задовільний», — зазначили в штабі АТО.

Що відбувається безпосередньо на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район ДАП): «Ситуація під контролем. Хоч інтенсивність бойових дій дещо знизилась, провокації не припиняються. Важка зброя поки мовчить. В основному орки стріляють зі стрілецької. Інколи працюють міномети 82 калібру. Б’ють не прицільно. Тому на такі провокації не звертаємо уваги. Вночі працював великокаліберний кулемет. Погода ускладнює нам вести спостереження за ними. Адже останніми днями сильний туман: видимість майже нульова. Їхні диверсійні групи постійно намагаються підійти впритул. Мінують нашу територію і тихо відходять. Усі хлопці живі й здорові».

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала сотні вибухів на Донбасі за новорічні вихідні. «У період з вечора 29 до вечора 30 грудня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, в тому числі майже 180 вибухів», — йдеться в повідомленні місії.