У Полтаві вручили сертифікати на нову квартиру та її облаштування відомому спортсмену-земляку — чемпіону Європи та світу з боксу Олександру Хижняку. Короткі урочистості з цієї нагоди відбулися в адмінбудівлі обласної влади.

На знімку: (зліва направо) Олександр Хижняк, його батько і тренер Олександр Хижняк-старший і Валерій Головко зі здобутою земляком відзнакою.

Фото автора.

Ця церемонія стала своєрідною фінальною крапкою в гідному матеріальному винагородженні 22-річного вихованця полтавського боксу за справді видатні минулорічні досягнення. Адже, крім згаданих титулів, Олександр здобув спеціальну відзнаку світового чемпіонату як кращий боксер турніру! Саме за ці успіхи президент Федерації боксу України Володимир Продивус та керівники обласної ради й ОДА Олександр Біленький і Володимир Головко під оплески присутніх передали спортсмену два іменні сертифікати.

Перший із них підтверджував виділення майже 800 тисяч гривень на двокімнатну квартиру в одному зі спальних мікрорайонів Полтави. Другий засвідчував перерахування з обласного бюджету півмільйона гривень на «стартовий» ремонт цього помешкання в новобудові. Ще один сертифікат на отримання 100 тис. грн «преміальних» отримав батько і тренер чемпіона Олександр Хижняк-старший.

Щасливий власник нового «гніздечка», котрий ще не одружений і мешкає разом з батьками, зізнався журналістам: цю простору квартиру площею майже 70 квадратних метрів із кількох варіантів обирав сам. Звісно, сподівається на те, що вона стане для нього щасливою й після її ремонту та облаштування привезе туди ще не одну найвищу нагороду.

— А сьогодні хвилююся, мабуть, іще більше, ніж тоді, коли виграв чемпіонат світу, — зазначив спортсмен, який, до речі, спілкується гарною українською мовою. — Адже там, на рингу в Гамбурзі, я робив свято для людей, а тепер люди подарували його мені. Розумію й те, що вже завтра вчорашні результати забудуть, і потрібно буде здобувати нові перемоги.

Тому щоранку роблю зарядку, а потім, як і завжди, тренуюся двічі на день. Попереду — нові змагання і підготовка до чемпіонату світу, який відбудеться у 2019 році.

Голова ОДА Валерій Головко наголосив на тому, що взяті на себе зобов’язання стосовно матеріального заохочення земляків, які своїми спортивними досягненнями прославляють рідний край і Україну, обласна влада виконує, відповідна регіональна програма фінансування таких стимулів діє. Завдяки її впровадженню минулоріч виплачувалися стипендії олімпійцям і паралімпійцям, а вже нинішнього року, за словами голови обласної ради Олександра Біленького, планується подарувати кращим спортсменам краю ще три квартири.

Полтава.