Ані українська сторона, ані Нідерланди не готові оприлюднювати жодних прізвищ підозрюваних у причетності до збиття малайзійського «Боїнга» (рейс МН17) над Україною у 2014 році. 
 

Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі телеканала «112 Україна», коментуючи інформацію російських ЗМІ про те, що 2 січня Нідерланди мали назвати прізвища причетних до катастрофи малайзійського «Боїнга», збитого над Донбасом.

«Щойно слідство буде завершено, відповідна група осіб отримає повідомлення про підозру. Після цього планується передача відповідних кримінальних проваджень до голландського суду», — заявив він, додавши, що цей список справді існує, проте до нього не входять 120 осіб, як раніше повідомляли російські медіа. І також додав, що мета цієї дезінформації з боку Москви — ввести в оману громадськість, «забалакати» тему розслідування катастрофи, щоб звести нанівець обвинувачення проти справжніх винуватців.

Окрім того, за словами Єніна, тільки-но нідерландська сторона завершить досудове розслідування, то звернеться до української сторони із запитом щодо можливості передачі української частини слідства під юрисдикцію Нідерландів, й відповідне кримінальне провадження буде передано їм, і саме перед судом цієї країни постануть обвинувачувані.