На Прикарпатті у трьох селах Снятинського району врочисто відкрили освітні дитячі заклади. Навчально-виховні комплекси запрацювали в селах Красноставці та Вовчківці, а новозбудований дитячий садок — у Тулукові (на знімку).

Привітати дітей та батьків завітали народний депутат України по округу Юрій Соловей (на знімку другий праворуч), заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, голови Снятинської райради та райдержадміністрації Іван Угрин і Богдан Свіщовський. Гостей, як годиться, зустріли з хлібом та сіллю, а вони, в свою чергу, подякували всім, хто причетний до появи цих закладів освіти. Це історична подія для села, для громади та тих людей, які зробили все для того, щоб такі новосілля відбулись. Оскільки, як наголосив у своєму виступі Юрій Соловей, якщо є велике бажання громади та підтримка держави, то все можливо, і, мабуть, це один із найкращих новорічних подарунків, про які мріяли селяни.
У рамках заходів відбулися врочисті церемонії перерізання символічних стрічок та обряд освячення приміщень. Вихованці закладів отримали презенти від представників влади й у відповідь подарували їм свої виступи.

Галина БРУХАЛЬ.
Фото надано прес-службою Снятинської РДА.

Івано-Франківська область.