У комітетах Верховної Ради

Ключове досягнення 2017 року було — передусім зміцнення обороноздатності України, створення повноцінної боєздатної армії. Про це в. о. голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова (фракція Блоку Петра Порошенка) написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Децентралізація — яка запрацювала і вже дає очевидні позитивні результати. Пенсійна, медична реформи, дипслужба, культурний фонд, кінематограф, електронні декларації, відшкодування ПДВ, ринок електричної енергії, фонд енергоефективності, дерегуляція, кібербезпека, директорати реформ, розміщення єврооблігацій, реформа ЖКГ, новий Верховний Суд, рішення Стокгольмського арбітражу, продовження санкцій ЄС та посилення санкцій США проти РФ у зв’язку з окупацією Криму та військовою агресією на сході України. Прийняття надважливих резолюцій ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, і, звичайно, найемоційніша, довгоочікуваніша новина — звільнення наших заручників», — підбила підсумки 2017 року парламентарій.

«VI та VII сесії Верховної Ради восьмого скликання були напруженими. Але ключове — були проголосовані реформи, на які не наважувалися попередні народні обранці, уряди, президенти, — наголосила Марія Іонова. —Як керівник Комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат України на перше місце поставила б Закон «Про освіту». Ми інтегруємося в європейське суспільство, ми самоідентифікуємось».

Окрім того, серед позитивів 2017 року народний депутат відзначила — запровадження безвізового режиму, набуття чинності Угоди про асоціацію з ЄС (1 вересня), прорив у питаннях гендерної рівності, діяльність у ВР міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», проведення першого Українського Жіночого Конгресу, запровадження посади Урядового уповноваженого з питань гендерної політики (вже проведено конкурс та визначено переможницю) і ухвалення парламентом низки законопроектів, які спрямовані на забезпечення рівних прав жінок у секторі оборони та щодо запобігання і протидії насильству щодо жінок та захисту дітей від сексуальної експлуатації та забезпечення належного утримання. А також затвердження урядом Концепції Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, скасування перед Новим роком наказу Міністерства охорони здоров’я, який встановлює перелік заборонених професій для жінок.

«Шлях змін — непростий, та здолає його той, хто йде і вірить», — резюмувала Марія Іонова.

Вл. інф.