Напередодні Новорічних свят у місті Зіньків (Полтавщина) в оновленому будинку культури народний депутат Олег Кулініч (на знімку) (група «Партія «Відродження») зустрівся з містянами. Участь у ній також узяли міський голова Сергій Максименко та голова Зіньківської райради Сергій Нероза. Окрім привітань із Новорічними святами знайшлося місце і для серйозних розмов про соціально-економічний розвиток міста та району.

«Насамперед підбили підсумки 2017 року і намітили плани на наступний рік. Я розповів, що вдалося зробити цього року в сферах освіти, охорони здоров’я, культури, спорту і фізичного виховання, дорожнього господарства. А зробити вдалося чимало», — написав О. Кулініч на своїй сторінці у Фейсбуці.
Так, за рахунок залучення коштів державної субвенції в низці шкіл Зіньківщини проведено заміну вікон на сучасні енергозберігаючі, оновлено харчоблоки та частково забезпечено необхідним обладнанням, закуплено для шкіл комп’ютерну, мультимедійну та оргтехніку, меблі тощо.
Проте найбільшим досягненням у галузі охорони здоров’я обранець вважає новий автомобіль «швидкої допомоги» для Зіньківського району, обладнаний усією найсучаснішою медичною технікою для надання невідкладної допомоги. «Нині закінчуються адміністративні та організаційні процедури і найближчим часом він буде переданий безпосередньо «в роботу», — зауважив О. Кулініч.
Крім того, за його словами, для районної лікарні та амбулаторій Зіньківщини вдалося закупити сім сучасних робочих місць стоматолога вартістю 150 тисяч гривень кожне. А за рахунок залучених коштів відремонтовано покрівлю районної лікарні.
На думку обранця, головний момент, на якому ми повинні нині зосередитися в галузі охорони здоров’я, — це не так технічне забезпечення, як пошук молодих кадрів для району. Тому закликав і районну, і міську владу активізувати роботу в цьому напрямі.
У галузі спорту за рахунок коштів субвенції продовжуються роботи з капітальної реконструкції спорткомплексу «Старт» у Зінькові (раніше — «Колос»). «Це справді великий проект, який вимагає значних капіталовкладень, тому за один рік провести всі роботи просто нереально. Але якщо рухатися поступово, із року в рік, як ми це собі намітили, то з часом Зіньків матиме справді достойну арену для проведення спортивних змагань — як під відкритим небом, так і в залі», — написав О. Кулініч.
Що стосується ремонту та реконструкції об’єктів соцсфери в районі, то парламентарій закликав усі місцеві громади до співпраці. «Я готовий до діалогу і впевнений, що за рахунок співфінансування, за якого місцевий бюджет готовий покрити хоча б 30—40 відсотків вартості проекту, а інша частина коштів надійде з державного бюджету, можна зрушити з місця багато проектів. Це цілком реально і вже працює!», — сказав він.
А перед концертом, який тривав майже три години, Олег Кулініч вручив грамоти Верховної Ради працівникам освіти, охорони здоров’я та культури Зіньківщини.

Вл. інф.