У Чорногорії з 1 січня набуло чинності рішення уряду про збільшення розміру ПДВ із 19 до 21 відсотка на всі товари, а також підвищення акцизів на тютюн. 
Чорногорське радіо й телебачення повідомляє, що літр бензину Eurosuper 95 і 98 уже обходиться власникам автомобілів в 1,3 євро, а вартість літра дизельного палива зросла до 1,18 євро (у Чорногорії як платіжний засіб використовується в однобічному порядку спільна європейська валюта).
Від початку року в країні також зросли до 40 євро акцизи за тисячу сигарет, що спричинило підвищення цін на тютюнові вироби в роздрібному продажу на 30—50 центів. 
А компанія Elektroprivreda Crne Gore повідомила, що з 1 січня рахунки за електрику для житлових будинків і невеликих підприємств збільшаться на 2,7 відсотка. Економісти компанії запевняють, що мешканці й власники малих підприємств навіть не помітять цього підвищення, а Elektroprivreda Crne Gore отримає додаткові кошти для покращення поставок електроенергії споживачам. Головне, щоб апетит у постачальників електроенергії не розгулявся.