У місті стартував Перший фестиваль різьбленої деревинної скульптури «Шопка крізь віки», в якому беруть участь п’ятеро митців зі Львова, Одеси та навіть з далекої Вірменії. Вони різьблять свої шопки у стилі етно-модерн біля львівської ялинки під пильними поглядами перехожих.

Автор ідеї — львівський скульптор Антон Лубій. Усі шопки мають стати дарунками для церков. Вони постануть біля храмів Львова, на Сихові та в Брюховичах. Звісно, вірменин творить для Вірменського собору.
Усі персонажі п’яти шопок будуть унікальними — такими, якими їх бачать автори, і водночас впізнаваними. Вітаються етнічні мотиви, елементи кубізму та необмежений креатив. У кожній шопці — по п’ять фігур зі смереки: обов’язковими елементами є фігури Ісуса Христа, Матері Божої та святого Йосипа, ще дві автори вибирають самостійно. Майстри розмальовуватимуть свої витвори та долучать до цієї роботи львівських дітей. Фестиваль триватиме до 6 січня. Приєднуйтесь і надихайтесь Різдвом по-львівськи, закликають учасники фестивалю.
Автор ідеї Антон Лубій також висловлює велику подяку людям, які долучилися коштами, лісом і підтримали проект.

Фото Євгена КРАВСА.