Допомагати родинам бійців, котрі захищають нашу державу на східних рубежах, — основне завдання влади сьогодні. Про це сказав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час вручення документів на землю матерям та дружинам учасників антитерористичної операції: ділянки отримали ще три сім’ї.

«Знаю, що є багато проблем, переважно соціального характеру. Ми не маємо ілюзій, а тому робимо все для того, щоб їх поступово розв’язувати, — звернувся Степан Барна до присутніх. — Ми розуміємо, що держава може бути тільки тоді, коли буде стабільність. Власне, проблемою для соціального та економічного розвитку є війна на сході. Утім, завдяки нашим хлопцям, які стоять на передовій, ми сьогодні можемо створювати умови для ведення бізнесу, для того, щоб люди працювали в області, а не їхали на заробітки».
Принагідно Степан Барна поінформував, що в області відновлюються військові частини.
«Нині у тернопільській артилерійській бригаді служать 3,5 тис. військовослужбовців, з них абсолютна більшість — тернополяни. Також ми відбудовуємо військові частини в Теребовлі, Чорткові, тобто у тих містах, де вони були зруйновані. Функціонує військова частина й у Бережанах. Ми й надалі працюватимемо над відновленням української армії. А вам, дорогі матері, хочу подякувати за те, що ви виховуєте таких синів. Чую про них добрі відгуки і переконаний, що саме вони здатні творити наше майбутнє», — зазначив голова облдержадміністрації.

Фото надано автором.