На розвиток правоохоронної сфери на Луганщині з обласного фонду додатково виділять понад 50 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів буде реалізовано проект зі створення та об’єднання глобальних мереж відеоспостереження «Рубіж» і «Безпечне місто» з виведенням інформації безпосередньо з блокпостів сил АТО, автомобільних шляхів, в’їздів-виїздів до всіх населених пунктів області.
Відеоспостереження охопить пункти пропуску через держкордон, контрольні пункти в’їзду-виїзду через лінію розмежування, а також місця скупчення громадян поблизу чергової частини ГУ Нацполіції в Луганській області. Інформація виводитиметься у режимі он-лайн з терміном архівації до одного року.
Реалізація зазначеного проекту дасть змогу значною мірою підвищити рівень безпеки на території області та прискорити розкриття злочинів. «Питання забезпечення прав і свобод громадян, підтримання законності і правопорядку на Луганщині є пріоритетним напрямом роботи облдержадміністрації», — наголосив заступник голови ОДА Юрій Клименко.