Почаївська громада — одна з громад Тернопільщини, яка потребує постійного розвитку і залучення додаткових ресурсів з огляду на те, що має дуже потужний туристичний потенціал. На цьому наголосив голова ОДА Степан Барна під час робочої поїздки до Кременецького району. Насамперед це стосується комунального господарства та інфраструктури доріг.

«Маємо в Почаєві велику українську святиню — Свято-Успенську лавру, яку щорічно відвідує понад мільйон прочан. Не використати цей потенціал максимально — дуже нерозумно, адже розвиток туризму сприяє розвитку міста», — зауважив Степан Барна.
За останні два роки тільки за рахунок коштів державного бюджету, зокрема субвенції на розвиток інфраструктури, в Почаївську громаду було вкладено понад 2 млн 600 тис. грн. А за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у місті відкрили очисні споруди, які дали змогу розв’язати багато екологічних проблем.
До речі, бюджет Почаєва до утворення громади становив приблизно 4 млн грн. Відтоді він постійно зростав, а в 2018 році орієнтовно становитиме 20 млн грн.