Ближче познайомитись із західноукраїнськими новорічними та різдвяними обрядами і звичаями приїхала з Луганщини на Тернопілля делегація Щастинської загальноосвітньої школи-інтернату І—ІІ ступенів (на знімку).

Викладачі зустрілися з головою облдержадміністрації Степаном Барною та  головою облради Віктором Овчаруком (на знімку нижче).

Гості розповіли про свій навчальний заклад, поділились проблемами та сподіваннями. Зокрема, вони зазначили, що такі поїздки особливо важливі для дітей, бо саме так вони можуть краще пізнати давню українську культуру. До слова, у липні минулого року 20 вихованців Щастинської школи-інтернату перебували у Марійському духовному центрі у Зарваниці.
Представники аматорських художніх колективів співали для гостей колядки та щедрівки, вчителі з Луганщини долучилися до учасників вертепу.
«Сподіваюся, що ваше перебування в Західній Україні буде цікавим та насиченим позитивними емоціями. І також вважаю, що різдвяна молитва наблизить усіх нас до довгоочікуваного миру та перемоги», — зазначив Віктор Овчарук.
Гості вже побували у Львові, опісля Тернополя їхній шлях проляже на Буковель.

Фото надані автором.