В обласному центрі стартував міжнародний фестиваль вина під оригінальною назвою «Василля». Масштабне свято, яке об’єднає ярмарок, частування та новорічно-різдвяні веселощі, триватиме на набережній Незалежності протягом чотирьох днів — до свята Василя Великого, що відзначається 14 січня. Свою продукцію тут представили, повідомляють з прес-служби ОДА, винороби не тільки з України, а й з Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини, Македонії.

Гостей розважають музичні колективи зі сцени на площі Театральній. Кожного фестивального дня на глядачів чекає різноманітна різдвяна концертна програма професійних та аматорських гуртів.
А у суботу до свята долучаться колядницькі гурти та вертепи з усієї області. Майже півтора десятка вокальних ансамблів, хорів, бетлегемів з усіх районів Закарпаття — учасники фестивалю «Коляди у старому селі», який триватиме цього дня, розпочнуть свято на площі Театральній видовищною ходою, запальною музикою закликатимуть перехожих долучитися до дійства, що розгорнеться на території Закарпатського обласного музею народної архітектури і побуту. Увечері цього дня о 19.00 заслужений академічний Закарпатський народний хор виступить зі сцени з великою програмою «На Старий Новий рік».
Тим часом в Ужгороді відбулося вертепне дійство «Христос родився! Всім возвіщаєм!». Його організувало управління культури міської ради. Городян і гостей на площі Театральній вітали колядою, бажали миру і злагоди різноманітні музичні гурти.
Керівник ансамблю «Ужгород» Віктор Шостак каже, що колектив намагається представити давні колядки, які лунали в середині й на початку минулого століття, хоча тепер звучали і релігійного змісту, і світські, характерні для Закарпаття. У вертепному дійстві артисти використали макет церкви, виготовлений ще у 1930-х роках. А костюми, у яких виступали, — гуцульські, бойківські, угорські, словацькі, румунські — дуже колоритні, як і сам край. Тут у кожному селі свої традиції, свій коронний спів, початки якого губляться у товщі сторіч.

Фоторепродукція афіші фестивалю «Василля» надана прес-службою ОДА.