На різдвяні свята у Рівному проходив традиційний фестиваль «Різдвяні піснеспіви», який зібрав чимало колядників. Серед них був і «Атовський вертеп», до якого увійшли учасники бойових дій на Донбасі, воїни різних добровольчих батальйонів із Рівненщини: Сергій Пандрак, Володимир Антонюк, Василь Брагін, Сергій Кальмук, Олексій Мельничук, Захар Казнодзей, Віктор Смірнов, Василь Волошин та інші. Ролі ангеликів у різдвяному вертепі виконували внуки Сергія Пандрака, який в АТО втратив ногу, шестирічні Артемко і Марійка.

На знімку (зліва направо):
учасники «Атовського вертепу»
Василь Брагін, Василь Волошин, Сергій Пандрак, Сергій Кальмук, лірник Андрій Ляшук, Володимир Антонюк, Віктор Смірнов.

Зустрінутий рясними оплесками, «Атовський вертеп» на головному майдані Рівного — Незалежності — під акомпанемент лірника Андрія Ляшука виконав повстанські колядки «Нова радість стала» і «Вставайте, вставайте, браття мої милі», датовані 1946 роком.
До речі, одна з рівненських телекомпаній допомогла «Атовському вертепу» зняти кліп на колядку «Вставайте, вставайте, браття мої милі». До зйомок долучилося близько півсотні учасників добробатів в АТО з різних районів Рівненщини та члени їхніх сімей. Як розповів керівник спілки АТО «Українська військова організація» на Рівненщині Сергій Пандрак, кліп вже «мандрує» соцмережами, а невдовзі його можна буде побачити не лише на місцевих телеканалах, а й на загальнонаціональних.

Олександра ЮРКОВА.
Фото надане автором.

Рівне.