Хокей. Київ. V меморіал заслуженого тренера України Валентина Уткіна. Участь брали дитячі команди, складені з гравців 2007 року народження. Інформаційний партнер змагань — «Голос України».

Кубок переможцям вручають голова оргкомітету турніру Ігор Костенко (крайній праворуч) і син Валентина Уткіна Андрій. 

«Крижинка» — переможець турніру-2018. 

Приз «Голосу України» отримав Володимир Карпачов. 

Поєдинок «Сокіл» — «Білий Барс» став чудовим десертом для хокейних гурманів.

9 січня. «Крижинка» (Київ) — «Білий Барс» (Біла Церква). 9:2. «Сокіл» (Київ) — «ХТЗ-Дружба» (Харків). 1:4. «Сокіл-2» (Київ) — «Крижинка». 1:6. «Білий Барс» — «ХТЗ-Дружба». 1:7. «Сокіл» — «Сокіл-2». 5:2.
10 січня. «Крижинка» — «ХТЗ-Дружба». 4:1. «Білий Барс» — «Сокіл-2». 6:6. «Сокіл» — «Крижинка». 3:3. «ХТЗ-Дружба» — «Сокіл-2». 6:2. «Сокіл» — «Білий Барс». 4:4.
1. «Крижинка» — 7 очок; 2. «ХТЗ-Дружба» — 6; 3. «Сокіл» — 4; 4. «Білий Барс» — 2; 5. «Сокіл-2» — 1.
Уперше турнір відбувався у лівобережній частині Києва, в льодовому комплексі, де базується школа «Крижинка». За те, що заклад запросив до себе ці вже популярні змагання, їхні організатори були особливо вдячні.
На жаль, нині знаменита ДЮСШ ХШ «Сокіл» (директор Віктор Чибирєв), котру свого часу Валентин Павлович Уткін і його тренерська команда вивели на найвищий рівень у країні, переживає не найкращі часи. Втім, світло в кінці тунелю жевріє. Льодовий палац на вулиці Мельникова, де розміщене «гніздо» для «Сокола», вже повернули дітям. Але він потребує дуже серйозного ремонту. Зрозуміло, що необхідні немалі кошти. Зрештою, це справа не одного дня і місяця.
Протягом двох змагальних днів на дарницькому льоду вирували ще ті пристрасті. Приміром, у завершальному матчі зустрілися хокеїсти першої команди «Сокола» і білоцерківці. Кияни в останньому періоді вели перед — 3:1. Однак потім почався справжній детектив: гості спершу зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед — 4:3. Лише на останніх секундах «соколята» врятували матч. Трибуни, де зібралися батьки, друзі та просто любителі хокею, шаленіли.
Абсолютно справедливо головний приз виграла команда «Крижинка» (тренер Олександр Сухенко). Але й інші учасники показали чудовий вишкіл.
Організатори окрім комплектів медалей і красивих кубків подбали ще й про індивідуальні призи. Відзнаки отримали кращі гравці в кожній команді: Батюта Давид («Крижинка»), Бондарчук Іван («ХТЗ-Дружба»), Сухицький Савелій («Сокіл»), Гайдабура Артур («Білий Барс»), Камянний Всеволод («Сокіл-2»).
Найкращим нападником — 10 очок (6 шайб + 4 передачі) став Олександр Любимов із другої команди «Сокола».
Нарешті, спеціальний приз «За волю до перемоги» від «Голосу України» дістався Володимирові Карпачову («Сокіл-2»).
Сподіватимемося, що і наступного січня завирують події на черговому турнірі пам’яті видатного педагога і тренера Валентина Павловича Уткіна. І може статися таке, що його вже прийматиме комплекс «Авангард» на вулиці Мельникова. Хоча не поспішатимемо, щоб не наврочити...
P. S. За доброю традицією оргкомітет та учасники змагань висловлюють щиру подяку спонсорам цього заходу — голові благодійного фонду «Рідна громада» Станіславу Алексієнку, меценатам Леоніду П’яті, Олегу Юсипенку, Геннадію та Костянтину Савчиним, Віктору Крайтору, Олександру Буйнову, Олексію Міщенку, Миколі Кравченку, Андрію Матвійціву, президентові компанії «ЗЕКТЕР» Валерію Торшину та багатьом іншим небайдужим до долі дитячого хокею в Україні.
Окрема подяка Міжнародному благодійному фонду «ПАРЕА», який одним із перших відгукнувся на пропозицію щодо надання допомоги юним хокеїстам. До речі, діяльність фонду, який нещодавно відновив свою роботу і готовий до співпраці, скерована саме на допомогу дітям, дітям з обмеженими можливостями, особам, постраждалим в зоні АТО. Водночас неприємно здивувала позиція генерального директора ПрАТ «АТЕК» Лариси Ільєнко, яка без будь-яких пояснень категорично відмовила організаторам змагань у наданні льодової арени «АТЕК», де, до речі, пройшли перші чотири турніри пам’яті В. Уткіна.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ, 
випускник СДЮШОР «Сокіл» 1992 року.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.