Окупаційні війська продовжують порушувати перемир’я та посилюють інтенсивність збройних провокацій з озброєння, яке нещодавно мало б бути відведено від лінії зіткнення. За даними прес-центру штабу АТО, від початку року — понад два десятки важкопоранених, а остання доба (станом на ранок 11.01) закарбується в нашій пам’яті як перший трагічний випадок 2018-го: троє бійців віддали свої життя, захищаючи країну. Терористи не припиняють обстрілювати Світлодарську дугу й околиці Донецька. Гатять з 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів навіть серед білого дня. Бив ворог з АГС біля Верхньоторецького та шахти Бутівка.

Неспокійно було й на Луганському напрямку. За темної пори окупанти обстріляли з мінометів різних калібрів укріплення поблизу Троїцького, Новолуганського.

«Зважаючи на те, що обстріли загарбників мали прицільний характер та становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю військових, наші захисники були вимушені придушити вогневу активність окупантів із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями», — зазначили в штабі АТО.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Уночі орки били з великокаліберного кулемета. Це звичайна річ. Він тут постійно працює. Було також декілька прильотів мін 120 калібру.

Диверсійна група підійшла метрів за 400 до наших бліндажів. Вчасно засікли, відкрили вогонь у повітря. Ближче вони не наважилися підійти й відступили. Працюють професіонали, явно не місцеві сепари. Намагаються підійти до наших позицій якомога ближче. Днями їм це вдалося. Зробили декілька влучних пострілів з РПГ. Було поранено нашого побратима. Тому ми постійно ведемо спостереження за допомогою приладів нічного бачення, біноклів».

Вл. інф.